www.detskiknigi.com

Здравей, читателскощафетнико!

Скъпи приятелю,

ако четеш тези редове, сигурно вече си участвал в първото издание на нашата игра „Читателска щафета„. Надявам се, че си се забавлявал и си открил много нови приятели – приказни герои :)  Носиш ли значката си с гордост? Пази я, защото ти си един от малцината, притежаващи специалния знак на Щафетата!

А сега имам и нова изненада за теб – каня те да тръгнеш на пътешествие с мен и  с още три необикновени деца – Ким, Леон и Юлиан. Те ходят на училище (също като теб), харесват загадъчните истории и са точно толкова умни, колкото  си и ти. Кое им е необикновеното ли? Те притежават ключ към Темпус, чрез който пътешестват където си поискат назад в историята! Тримата приятели на драго сърце ще вземат и нас в пътешествията си, затова грабвай книжка в ръка и… да потегляме!

Искам обаче да те предупредя: това „детективско“ издание на „Читателска щафета“ е мнооого по-различно от първото! Ако за пръв път ще участваш в надпреварата, значи няма да усетиш разликата, но ако си сред ветераните, преминали през щурия свят на Роалд Дал, ще откриеш куп разлики.

Първо, трябва да прочетеш 4 книжки от поредицата „Детективи с машина на времето“, но не се притеснявай – те са толкова увлекателно написани, че със сигурност ще надминеш този задължителен брой!

Второ, във формата за участие, която трябва да попълниш и да изпратиш по пощата, трябва да напишеш отговора на някой от детективските въпроси по твой избор. Защо? За да сме сигурни, че си достоен да носиш нашите специални значки и да влезеш с гордо вдигната глава в клуба на Щафетниците! Бъди сигурен, че ако си прочел книжките, въпросът няма да те затрудни изобщо. Как да избереш въпрос? Много лесно: когато си изтеглиш формата за участие, ще видиш, че тя съдържа поле за № на въпроса и за твоя отговор. Първо напиши кои 4 книжки си прочел, а после избери от списъка с въпросите онзи, който съответства на някоя от прочетените от теб книги. Напиши отговора, който със сигурност ти е известен и готово!

Трето, няма да те караме да попълваш специален читателски дневник, който да си изтеглиш и сглобиш от сайта. За сметка на това обаче, ти предлагаме да не пропускаш възможността да си направиш свой специален детективски дневник, който да участва в специалната ни изложба в края на играта. Така даже може да спечелиш и допълнителни награди :)

О, забравих най-важното: в играта вече могат да се включат и деца на 6 години, които могат да четат!

Играта ще продължи от днес, 06.03.2012 г. до 18.05.2012 г. Не пропускай да изпратиш формата си за участие в срок (важи пощенското клеймо) и не забравяй, че значките са САМО 500! Нека се впуснем в търсенето на детективски улики и да се забавляваме заедно!

Твоя,

Вал Стоева

П.П. На всичко, което не ти е ясно, можеш да откриеш отговор в раздела „Правила“ или да ми пишеш в коментарите тук или на val.stoeva@detskiknigi.com. Ако нямаш книжките, провери в някоя от библиотеките, които са наблизо до дома ти или научи повече за Златен клуб „Детски книги“.

 


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.