www.detskiknigi.com

Поредица „Детективи с машина на времето“

Поредицата „Детективи с машина на времето“ на Фабиан Ленк е изключително увлекателна и вече си е спечелила верни фенове – детективи по цял свят. Пробвай и ти – със сигурност ще ти хареса, а може и да спечелиш някоя от нашите награди!

Sweet Kiss Feeling Good Ha Ha Pray Adore

 

Ето и книгите, които можеш да прочетеш и да се включиш в Щафетата:

 

Египет – 1478 г. пр. Хр. Над главата на царица Хатшепсут е надвиснала опасност. Кой иска да премахне красивата жена от трона на фараоните? Ако не се намесят детективите от машината на времето, Хатшепсут е загубена… Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

Рим – 80 г. сл. Хр. Император Тит открива Колизея с най-грандиозните за всички времена игри. Някой обаче иска те да се провалят. Това е неговото отмъщение. Но за какво? Детективите от машината на времето се заемат с преследването на тайнствения отмъстител и се приближават опасно близо до него. Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

 

Монголия – 1227 г. Чингис хан е погребан на тайно място. Къде се намира последният му дом? Детективите от машината на времето искат да разгадаят тайната, но се сблъскват с безскрупулни крадци на гробове… Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

Каролингският манастир Ларш – 800 г. Жестоко убийство взривява спокойното убежище на монасите. Кой е въвлечен в борбата за рецептата на магическото питие? При разследването детективите от машината на времето попадат в голяма опасност… Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

 

Хайтхабу – 965 г.
Зловещи същества нападат викингите. Ярлът Ерик, смелият водач на викингите, притежава меча на Один, но магическото оръжие не им помага. Кои са нападателите? Наистина ли са троли? Детективите от машината на времето се натъкват на невероятна следа… Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

 

Древна Гърция – 4 в. пр. Хр. Великият Александър Македонски има въпроси към боговете и тръгва към прочутия оракул в Делфи, но някой отвлича пророчицата Ириния. Кой иска да измами могъщия владетел? Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

 

Юлиан, Ким и Леон този път се озовават в столицата на огромната Римска империя. Годината е 64-та сл. Хр. и в Рим бушува унищожителен пожар. Дали пожарът е случаен? Има ли нещо общо император Нерон?

 

 

 

Древен Египет – 1327 г. пр. Хр. Младият фараон Тутанкамон умира внезапно. Империята е в опасност. Какво се крие зад смъртта на фараона – нещастен случай или вероломен заговор? Разплетете загадката с Юлиан, Ким и Леон. Както винаги, техните пътешествия във времето се превръщат в опасни приключения! Ревю на книгата прочетете в Детски книги.

 

 

 

Теночтитлан -1510 г. Владетелят на Монтесума се жени. По време на сватбената церемония се случва ужасно нещастие – златното сърце, символ на властта му, тайнствено изчезва. Дали боговете са изоставили могъщия владетел?

 

 

 

 

Олимпия – 532 г. пр. Хр. Борецът Милон от Кротон и семейството му са най-добрите спортисти на Олимпийските игри. За всеобщо учудване този път те търпят поражение след поражение. Случайно ли е това или някой се е погрижил най-добрите спортисти да губят?

 

 

 

Еге – 336 г. пр. Хр. По време на театрално представление македонският цар Филип II е убит от телохранителя си пред очите на хиляди зрители. Дали синът му Александър Македонски има пръст в убийството? Детективите с машината на времето се отправят на пътешествие във времето, за да разберат, че театър се играе не само на сцената…

 

 

 

Карибско море, 1579 г. Всяващият ужас пират Франсис Дрейк се кани да нападне и плени испански галеон, натоварен със съкровища. Може ли обаче безрезервно да разчита на екипажа си? Детективите с машина на времето правят изненадващо откритие…

 

 

 

1194 г. – английският крал Ричард Лъвското сърце продължава да е пленник на краля на Свещената римска империя Хенрих VI. Ричард може да получи свободата си срещу огромен откуп. Но дали пътят, по който ще се върне у дома, е сигурен?

 

 

 

 

Александрия – 30 г.пр.Хр. Клеопатра лежи мъртва в покоите си. Ухапване от кобра ли е причината за смъртта на царицата? Разследването, проведено от детективите, ги отвежда до мрачния дом на един отровител….

 

 

Римската провинция Германия, 9 г.сл.н.е. Няколко германски племена готвят засада на римските легиони. Предводител на бунта е Арминий, син на германски княз и пръв довереник на управителя на провинция Германия – Публий Квинтилий Вар. Как ли Арминий ще успее да надхитри римляните? Вижте ревюто в Детски книги.

 

 

Канбалик, 1275 г. Италианският пътешественик Марко Поло пристига в двореца на могъщия Кубилай хан. Но очевидно италианецът не е добре дошъл, защото някой се опитва да го отрови. Дали това е свързано с търговията му, или има и друга причина? Прочетете ревюто в Детски книги.

 

 

Лондон ­ 1549 г. В тъмна лондонска уличка случайно се сблъскват две момчета, които поразително си приличат. Едното е Едуард VI, крал на Англия и Ирландия, а другото ­  пристигналият с машината на времето Юлиан. Двамата на шега си разменят дрехите, но някой решава да се възползва от това. Кой стои в дъното на злоумишлената интрига? Прочетете ревю за книгата в Детски книги.

 

Книгите можеш да откриеш в най-близката библиотека, на сайта на издателство „ФЮТ“ или в книжарниците!

 

 

 

 


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.