www.detskiknigi.com

Детективски финал!!!

Здравейте, смели детективи!

Дойде краят и на „Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“. На 06.03.2012 г. ние от „Детски книги“ и издателство „ФЮТ“ поставихме началото на дълго и вълнуващо пътешествие – пътуване назад във времето с Ким, Леон, Юлиан и Кия. И с вас, разбира се!

Благодарим ви от сърце, че се присъединихте към нас в напрегнатите приключения на героите от поредицата „Детективи с машина на времето“ на Фабиан Ленк!

За да отбележим финала на „Читателска щафета 2″ подобаващо, ви каним на детективско парти! Ще пътуваме с Темпус, ще играем игри и най-важното – ще се забавляваме. Не вярвате? Елате и вижте!

I Surrender!

Очакваме ви на 19.05.2012 г. (събота) от 10:00 до 14:00 часа в детски отдел на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4а).

Предлагаме ви да разгледате графика със събития и да се впуснете в щура забава заедно с нас и със специалните ни гости:

От 10:00 до 10:30 часаспециални гости на детективския финал ще бъдат ученици от ІV. клас на ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово. Пред нас те ще представят своя литературен двубой по книгите „Убийство в театъра“ и „Тайната на Тутанкамон“, част от проект УСПЕХ.

От 10:40 до 11:20 часа – тема „Египет“. Ако искате да се запознаете с фараони, да видите Клеопатра и да разберете кой е причинил смъртта на Тутанкамон, не пропускайте пътешествието с Темпус в Древен Египет! Обещаваме ви много изненади, гарнирани с игри, викторини и тайнствени загадки! (книги: „Заговор в града на мъртвите„, „Тайната на Тутанкамон„, „Клеопатра и свещената кобра“)

От 11:30 до 12:10 часа – тема „Древна Гърция и Македония“.  Желаете ли да научите кой е отвлеченият делфийски оракул, как са се състезавали на Олимпиадата и дали Александър Македонски стои зад убийството на баща си Филип? Заповядайте при нас! Освен интересни факти, невероятни детективски разследвания и загадки от миналото, отново сме ви подготвили купища игри – като за щура Олимпиада!!! (книги: „Загадката на оракула„, „Скандал на Олимпиадата“ и „Убийство в театъра„)

От 12:20 до 13:00 часа – тема „Древен Рим“. Харесвате ли гладиаторите? Искате ли да присъствате на игрите в Колизеума? Да потегляме към Древен Рим тогава! Ще гледаме битки, ще разкриваме заговорници и ще разберем дали император Нерон сам е подпалил Рим… А игрите и викторините няма да липсват и тук! (книги: „Тайнственият отмъстител„, „Подпалвачът на Рим„)

От 13:10 до 13:20 часа - тема „Магическият елексир“. Коя е тайната напитка, даряваща нечувана власт на притежателя си? Как да си я приготвим и в кои книги се крие рецептата за прочутия елексир? Елате с нас на пътешествие в ботаническата градина на манастира Лорш, гмурнете се в тайните тунели на манастира и забъркайте своя магически коктейл! (книга „Магическият елексир„)

От 13:20 до 14:00 часа – тема „Смели сърца“. Щом искате да откриете света на ацтеките, да пояздите в монголските степи с Чингис хан, да воювате рамо до рамо с викингите и да плавате под пиратски флаг, заповядайте при нас! Темпус ще ни отведе в чудни земи, при смели воини и ще ни запознае дори с един истински крал – Ричард Лъвското сърце. Потегляме ли? (книги: „Монтесума и свещеното сърце„, „Съкровището на викингите„, „Пиратът на кралицата„, „Златото на Чингис хан„, „Ричард лъвското сърце„)

Освен игрите, сме подготвили и специална изложба с рисунки на малките ни детективи – участници в щафетата. Кой ще победи в надпреварата за творчество, ще решат гостите на нашия детективски финал!

Не пропускайте да се включите във финала на „Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“! Ако желаете да участвате в някоя от секциите, пишете на val.stoeva@detskiknigi.com. Е, дори и да не предупредите по-рано, няма да ви върнем – при нас има място за всички!

Ако пък не желаете да играете с нас, заповядайте да погледате програмата ни и да дадете гласа си за най-красивата рисунка!

 И не забравяйте: четенето е забавно!

Не вярвате?

Ще ви чакаме на 19.05.2012 г. в Столична библиотека,

за да ви докажем колко грешите!  

Ha Ha

Изтеглете графика за събитието оттук.


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.