www.detskiknigi.com

Детективите от Златица

Макар краят и на втората „Читателска щафета“ да настъпи, ние все още не сме ви показали някои от най-запалените участници в нея.

Ще го направим сега, защото техният упорит труд (разбирай ченете :) ) ги изведе на много предни позиции в нашата своеобразна класация за най-четящи градове.

С най-голямо удоволствие ви представяме участниците от Златица! Те успяха да изпратят цели 14 форми за участие в нашата кампания и да грабнат детективските си значки. Рисунките им пък се бориха достойно да спечелят в конкурса ни за рисунка в Столична библиотека. А ето и писмото до нас на г-жа Каменова – класен ръководител на СТРАХОТНИТЕ ЧИТАТЕЛИ:

„Здравейте Вал Стоева,

Казвам се Венета Каменова и съм класен ръководител на учениците от 3 Б клас на СОУ „Св.П.Хилендарски” гр. Златица. Искам да споделя удоволствието, което изпитах, когато видях запалените пламъчета в очите на четящите деца.

В миналата читателска щафета от нашия клас участваше едно момиче Симона Пашова, която спечели значка и ние много и се радвахме. Поканих децата, да се включат и останалите в новата щафета. Отначало само Мони /която участва и в първата/ прояви интерес. Но след няколко дни, когато разказах кои са книжките и показах сайта, всички се запалиха и решиха да участват.

Но тук се появи друг проблем. В библиотеката ни няма детективските книжките. Тогава учениците решиха да съберем пари, да закупим цялата поредица и да си ги разменят, докато прочетат всички книги. Нямаха търпение да ги получат. В деня, в който дойдоха, настъпи голямо вълнение и празник. Назначихме си две библиотекарки, които да отбелязват кой, коя книга е взел и коя връща, и се започна голямото четене. Дори забравиха в голямото междучасие да си изядат закуските. Щом свършат определена работа за часа и питат „А сега мога ли да чета?” С фотоапарата съм уловила някои от тези мигове, които ми доставиха огромно удоволствие. Всяка свободна минута се използва за четене.

Благодаря на организаторите за чудесната идея и добре подбраната поредица книжки! Изпращам Ви снимките, които направих в първия ден от получаването на книжките. Сега учениците са във ваканция, но имат чудесно занимание и въпреки, че започнахме да четем по-късно ( книжките получихме на 26.03.2012г.), в скоро време сигурно ще имаме читатели с четири прочетени книжки.

Поздрави: Венета Каменова и учениците от 3 Б клас на

СОУ „Св.П.Хилендарски“ гр. Златица“

Ето и самите малки участници:

Не пропускайте да видите и другите участници в кампанията, запознайте се с любопитните факти около героите от книгите и непременно погледнете четивата от поредицата – ще получите страхотни идеи за забавно прекарване на лятната ваканция! ;)


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.