www.detskiknigi.com

Детективи от класа в гр. Крън

В миналото издание на щафетата, г-жа Елена Гитова – учител в ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Крън - ни изпрати писмо и ни разказа за своите четящи ученици.С раздадените значки се закичиха и цели петима млади читатели от Крън – фенове на Роалд Дал.

Днес с удоволствие ще ви покажа новото писмо на г-жа Гитова, както и нейните прекрасни млади детективи:

„Здравейте, госпожо Стоева!

Изпращам ви снимки, които показват как протича четенето при нас в клуб „Приказен свят“, към Проект УСПЕХ при ОУ „Св.Климент Охридски“ гр. Крън. Всъщност това са моите ученици от ІV „а“ клас, които взеха участие и в първата щафета с героите на Роалд Дал. Това са едни страхотни деца, с които от  втори клас работим по класен проект „Чети и спечели“. Това е най-четящият клас.

След първата щафета Роалд Дал се сдоби с един изключително постоянен фен, които си купува и чете неговите книги като истински колекционер. Сега при втората щафета се включиха целият клас, в момента всеки чете книга от поредицата „Детективи с машина на времето“. За това ни помогнаха от библиотеката към читалището в гр. Крън като закупиха цялата поредица. Фабиан Ленк вече има двама свои фенове, които самотоятелно си закупуват книгите и най-важното са погълнати от тях – те вече прочетоха по 4 книги…

Най-интересното при нас е, че всяко дете, което е прочело книга я представя пред класа, разказва за нея, а ако друго дете вече я е прочело задава въпроси и понякога става дискусия върху определени факти. Като мотивиращ фактор съм въвела табло „Чети и спечели“, където са написани имената на децата и за всяка прочетена и представена книга те получават стикер, който залепват срещу името си.

Получи се едно дълго писмо, но много исках да го споделя с вас, защото се чувствам безкрайно щастлива при всяка една прочетена книга от моите читателскощафетници!

Верен приятел и почитател на Нейно Величество Книгата : Елена Гитова“.

В допълнение на чудесните идеи за четене и радостта ми от постиженията на младите детективи, вижте и видеото:

Очаквайте скоро клиповете и писмата на другите ни читателскощафетници. И не забравяйте: само първите 500 детективи ще спечелят специални щафетнически значки!


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.